SAMO TE ZAVLAČI, NIKAD TE NEĆE OŽENITI: 8 razloga zašto ne bira tebe, nego neku tamo sa strane..

Koliko puta vam se do sada desilo da same sebi postavite pitanje ” Zašto ona, a ne ja?!”

Ovaj tekst ce vam pomoći da rešite sve svoje nedoumice…

Bila si devojka za zabavu

Muškarci često pre vezivanja traže samo zabavu, devojku sa kojom će moći da isprobaju sve što im padne na pamet. Ne žele da se vezuju, ali ne žele ni da menjaju devojke jer im to predstavlja dodatni trud koji im u tom periodu života nije potreban. Žele da se izluduju i opuste bez obaveza, ali nikako da se emotivno vežu jer u tom momentu, nisu spremni.

Ako su te u startu okarakterisali kao devojku za zabavu, žao mi je, ti nikada nećeš postati ona prava.

Podseća ga na majku

Iako to ne žele da priznaju, muškarci biraju devojku koja podseća na njihovu majku. Izgledom ili ponašanjem, često i oba.

Nije tu reč o Edipovom kompleksu, jednostavno, oni su navikli na određeni model ponašanja od malih nogu i ka tome teže. Uslovni refleks koji razvijaju od malena.

Ukoliko ga želiš za sebe, potrudi se da u nekoj meri počneš da se ponašaš kao Mama.

Ne preterano, jer ga odbija i ako si preslikana Gospođa Majka, onda to već kuca Edipu na vrata.

Treba mu mnogo truda da te osvoji

Momci ne vole da ih neko zavlači mesecima, godinama. Ne vole ni preterano da se cimaju oko devojaka, jer uvek ima ona koja je za nijansu lakša za osvajanje. Nemoj da se praviš nedostupna i hladna kučka čije je srce kameno.

Pokaži da ne glumiš Seks i Grad, već da si normalna devojka, koja ima svoj stav, ali i emocije.

Opet, ovo ne znači da treba kao tinejdžerka da ga opsedaš 24/7, da posle 24h praviš zajednički profil i ne daš mu da diše od poruka i poziva, samo da mu pokažeš da ima prolaz i da će uloženo vreme da mu se isplati.

Ne uklapaš se sa njegovim društvom

Koliko god to nebitno tebi izgledalo, u stvari je ponekad i presudno.

Muškarac jako ceni svoje prijatelje, sa nekima od njih se druži i od malena i ukoliko proceni da se ti ne uklapaš sa njima ili njihovim partnerkama, sva je prilika da te neće oženiti.

Njemu je jako važno da i oni tebe prihvate, pa i ako taj uslov nije ispunjen, teško da će doći do braka.

Niko tebe ne tera da oni postanu tvoji najbolji prijatelji, ali moraš bar da se trudiš da postaneš deo ekipe, jer kada uđeš u brak, oni će postati redovni gosti svih vaših proslava, izleta, rođendana…

Pokušavaš da menjaš njegove navike

Kardinalna greška! Muškarci nikako ne vole žene koje zvocaju i traže od njih da se menjaju. Ukoliko on ima ustaljene navike, tipa fudbal četvrtkom, vikendom roštiljanje, kupanje u 10:45 – NE MENJAJ TO!!!

On odmah u svojoj glavi prevede da nije dovoljno dobar, odnosno, da nije dovoljno dobar za tebe, a kad zagreje moždane vijuge prespoji da ženi koja je sa njim to ne bi trebalo da smeta.
Svideo ti se onakav kakav jeste, šta sad hoćeš da menjas?

Čim krene da razmišlja u tom pravcu, ugasila si. On te neće oženiti, jer prema njegovom mišljenju, ako sad pokušavaš da ga promeniš, to ćeš raditi i u braku i on će izgubiti svoju ličnost, postaće papučar i neće imati uopšte vremena za sebe i za stvari u kojima je uživao dok nije bio oženjen.

Zato što si jača osoba od njega

Jako je važno da se zna ko je muško u vezi. Ko udara šakom o sto i ko vodi glavnu reč. Momci su jako osetljivi na jake i samostalne žene. Oni su alfa mužjaci, vođe, ti si tu da budeš podrška, majka, domaćica, žena. Slagale se mi sa tim ili ne, takvo je vaspitanje balkanaca i malo šta možemo da uradimo protiv toga.
Ukoliko ti vodiš glavnu reč u vezi, donosiš odluke, ukoliko si ti dominantniji partner, ne daj bože da još i više zaradjuješ od njega, muškarac se oseća ugroženim i povlači se. On ne želi da se oseća manje vrednim, manje sposobnim. On je taj koji mora da ima utisak da je glavni.

Na nama ženama je da budemo dovoljno lukave da oni uvek žive u toj zabludi. Ukoliko nisi dovoljno dobar manipulator, pobeći će.

Zato što misli da nisi materijal za brak

Ukoliko je bio prisutan kad si se napila i povraćala po celom klubu, kad si sa drugaricama pričala kako se nije rodio taj koji će tebe zauzdati, kako na sav glas govoriš kako nikada nećeš biti majka i kako ti je karijera bitnija od porodice, on se nikada neće odlučiti ni na šta ozbiljnije sa tobom.

Muškarci ne zamaraju mozak sa tim da li si mislila to ili nisi. Oni veruju u ono što čuju i vide. Kad vide raskalašno ponašanje prođe im kroz glavu da takva osoba neće umeti da vodi kuću i da neće biti dobra majka i automatski te skidaju sa liste potencijalne supruge.

Želiš li baš njega da uhvatiš u bračnu mrežu, moraš da smanjiš doživljaj nezavisne i slobodoumne žene. Muškarci ipak takve vole za zabavu, a žene se finim i mirnim devojkama ili onima koje dobro odglume da su takve.

Jednostavno – ne voli te

Za ovaj razlog ne treba dodatno objašnjenje. Ne voli te i protiv toga se ne može.

Zašto je bio sa tobom? Možda čak ni on ne zna pravi razlog, ali je bitno da zna zašto ne želi da te oženi.

Momci su prilično teški na emocijama, ali kad se zaljube, to je to. Ne mogu i ne trude se da sakriju.

U početku veze, ako sama primetiš da on ne pokazuje da mu značiš možda i možeš da ga prodobiješ, pažnjom, nežnošću, razumevanjem, ali kako vreme prolazi šanse su ti sve manje.
Istina jeste bolna, ali protiv toga ne možeš ništa, osim da prihvatiš i da mu poželiš svu sreću u daljem životu.

Izvor:(besnopile.rs)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*