TOP 5 NAJBOGATIJIH ŽENA SVIJETA !

Na listi najbogatijih žena svijeta nalaze se dve žene koje potiču iz porodice Volton. Sa bogatstvom koje se procjenjuje na 29,8, odnosno 28,2 milijardi dolara, bogate naslednice imperije Volmart, zauzimaju prvo i treće mjesto na listi najbogatijih žena svijeta. Sudeći prema analizi ekonomiste Univerziteta Kalifornije u Berkliju, vrednost imovine porodice Volton odgovara ukupnoj vrijednosti imovine 30 odsto najsiromašnijih Amerikanaca.

Među ostalim superbogatašicama na listi Velt-X, nalaze se australijska vlasnica rudnika Đina Rajnhart, sa 29,1 milijardom dolara, i francuska pripadnica džet-seta Lilijan Betankur sa 24 milijarde dolara.

Iako joj to do sada nije pošlo za rukom, i Sara Blejkli bi za nekoliko decenija mogla da se nađe na listi najbogatijih žena. Zahvaljujući vešu za oblikovanje tijela Spenks, ova 41-godišnjakinja postala je ove godine najmlađa žena milijarder.

1. Alis Volton

alisvolton

Dospjela je na vrh liste zahvaljujući trgovini Volmartovim akcijama, koje su dostigle najveću vrijednost u posljednjih 12 godina i povećale njeno bogatstvo na 29,8 milijardi dolara. Ćerka Sema Voltona, osnivača lanca robnih kuća Volmart, osnovala je muzej umjetnosti u gradu Bentonvilu (Arkanzas), u kome se nalazi sjedište Volmarta.

2. Đina Rajnhart

djina

Kćerka je australijskog vlasnika rudnika. Prema listi Velt X, vrijednost njene imovine iznosi 29,1 milijardu dolara.

3. Kristi Volton

kristi

Naslijedila je dio Volmartove imperije nakon smrti svog supruga Džona i trenutno je teška 28,2 milijarde dolara. Pored udjela u Volmartu, veliko bogatstvo stekla je i zahvaljujući mudroj investiciji svoga muža u akcije kompanije First solar.

4. Lilijan Betankur

lilijan

Ima udio od 31 odsto u kompaniji “Loreal”, a prema podacima medijske kompanije Blumberg, najbogatija je žena u Evropi. Njeno bogatstvo se procjenjuje na 24 milijarde dolara.

5. Birgit Rauzing

Švajcarkinja je naslijedila svekrov koncern Tetra Pak poslije smrti supruga 2000. godine. Vrijednost njenog bogatstva, prema Velt-X, iznosi 13,8 milijardi dolara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *