ŽENE BI OVO TREBALE DA ZNAJU: ČAJEVI KOJI ČUVAJU ZDRAVLJE!

Kako biste svoj ciklus doveli u red, preporučujemo Vam trave koje su bogate alkaloidima i aminima.

Ima ih mnogo, ali smo mi izdvojili macinu travu, virak i kantarion. Ne mogu svi tretmani svima da pomognu, ali mogu onima koji se trude da liječenje sprovedu pridržavajući se i otlanjajući neplodnost, hormonalne poremećaje, tegobe u menopauzi, ciste, miome… Svaka biljna terapija biti će efikasnija ako se prije njihovog korištenja organizam detoksikuje.
Virak (vrkuta)

Pomaže kod svih ženskih bolesti, od bolnih i neredovnih menstruacija, bijelog pranja, spuštene materice i povreda materice do upala praćenih sekretom. Jača zidove materice, i osim što štiti od pobačaja, olakšava porođaj, ublažava simptome klimaksa. Preporučuje se trudnicama. Mnoge žene je smatraju zaštitnicom, jer važi za univerzalni lijek protiv ženskih bolesti. Travari tvrde da može spriječiti mogućnost ispadanja materice. Ako dođe do toga, preporučujemo Vam čaj od svježe ubrane vrkute. Pijte četiri puta dnevno, ali lagano, gutljaj po gutljaj.
Macina trava (očajnica)

Od davnina se koristi za liječenje neplodnosti. U narodu je zovu i očajnica, slikovito opisuje muke žena koje su očajavale, jer nisu mogle postati majke. Normalizuje lučenje polnih hormona i uravnotežuje hormonalni ciklus, preduslov uredne trudnoće. Pomaže kod menstrualnih tegoba i ženskih bolesti. Čaj od macine trave pravite tako što ćete dvije kašičice biljke preliti sa dva i po decilitra vrele vode i procijedite poslije tri do pet minuta. Savjetujemo uzimanje od tri do pet šoljica dnevno.
Kantarion (gospina trava)

Za očuvanje zdrave vaginalne flore preporučujemo Vam ispiranje biljnim čajem od kantariona. Spremite ga od 200 grama ključale vode i kašičice suhog cvijeta i lista biljke.
Poklopljen treba stojati 10 minuta. Potreban je irigator, koji ćete da napunite mlakom tečnošću, uvući u vaginu do dubine oko pet centimetara i istisnite tečnost.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *