Osvježite se, očistite organizam, popravite raspoloženje i ujedno izgubite nekoliko kilograma

Prirodna medicina

Često nam se desi da se prejedemo tokom praznika, ili čak i onako “natrpamo se” i posle imamo problema sa nadutosti i ogromnim trbuhom ispred sebe.

Obična voda, jako dobro pomaže u probavi i izbacivanju raznih toksina iz našeg organizma. Kada spojimo vodu sa određenim namirnicama, dobijemo još bolje rješenje za naš problem nadutosti i velikog stomaka. U malo veći bokal vode dodajte ove namirnice, koje smo vam napisali u tekstu ispod, i ostavite ih da prenođe na hladnome mjestu, a najbolje bi bilo da ih stavite u frižider.

Limun: Voda sa sokom iz svježeg limuna odlično je piće za detoksikaciju. To je poznata stvar. Limunov sok čisti i alkalizira tijelo, a osim toga pun je zdravlja i nutrijenata koji će vas oraspoložiti. Nasjeckajte pola limuna na kriške i bacite u bokal.

Menta: List svježe mente daće posebnu osvježavajuću notu ovakvom piću, a još jedan razlog zašto ga dadati u ovaj miks je taj što će mnogo pomoći probavi i opustiti tijelo i um.

Krastavac: Dodajte nekoliko kriški krastavca i ovo piće će postati još djelotvornije i zdravije, posebno ako imate problema s glavoboljom i nadutosti.

Đumbir: Ponovo je glavna zvijezda jednog zdravog recepta. Samo par tankih kriški ove čudesne biljke u piću učiniće ga boljim sredstvom za čišćenje, za probavu i samim tim za ravnanje trbuha.

Izvor: (A.A./Namirnice.ba/saznaj-prvi.info)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *